Soort project: Drawings

De Groene Amsterdammer ‘Genderrevolutie’

2023

Deze serie tekeningen zijn gemaakt voor een artikel van De Groene Amsterdammer over ‘de genderrevolutie‘. De originele tekeningen zijn hier te verkrijgen.

De Groene Amsterdammer ‘Online woede’

Deze serie tekeningen zijn gemaakt voor een artikel van De Groene Amsterdammer over ‘de waarde van woede‘. De originele tekeningen zijn hier te verkrijgen.

Shenzhen Inside

2015

  Shenzhen inside Voor de tentoonstelling Social City op de Bi-City Biennale of Urbanism/Architecture maakte ik in 2015 getekende ‘Zachte Atlas’ kaarten van de huizen van vier inwoners van Shenzhen. Deze inwoners selecteerde ik uit de data van Mark van der Net waarmee hij het Chinese social media platform Weibo digitaal in kaart bracht. Ik [...]

self-portrait by others

1999

Een serie zelfportretten met allemaal een ander, eigen handschrift

Kijkdokter

2022

Tekeningen voor het kaartspel 'Kijkdokter' dat onderdeel is van het keuzevak ‘Ogen wijd open’ aan het Radboudumc

The national target co inc.

1994

sere tekeningen op de papieren schietschijven.

De Zachte Atlas

De Zachte Atlas De Zachte Atlas bestaat uit een collectie van meer dan 400 getekende kaarten van steden en plaatsen over de hele wereld. De kaarten zijn een deels getekende, deels geschreven weergave van wat ik zie, denk en voel en wat anderen mij vertellen tijdens de wandelingen die ik maak. Door tekeningen en beschrijvingen [...]

Panorama Maastricht

2023

Voor de artiestenfoyer van Theater aan het Vrijthof maakte ik in 2023 in opdracht van Theater aan het Vrijthof een tekening van de stad Maastricht.

Dubbelportret ‘Terug in de cel’

2018

Sinds de sluiting van de gevangenis in 2016 was het gebouw in gebruik als asielzoekerscentrum en woonden er 600 asielzoekers. Zeven jaar eerder, toen de Bijlmerbajes nog een gevangenis was, bezocht ik een gedetineerde in zijn cel (in de tekening getekend met de rode lijnen). In de cel die ik eerder bezocht woonde toen Ahmed, een jongen van 22 uit Irak (zijn verhaal is blauw).

Brooklyn Journals

2015

serie tekeningen geïnspireerd op de dagboeken uit 1679 van De Nederlandse koopman Jasper Danckaerts. Voor de tentoonstelling 'Mapping' van BRIC en de Brooklyn Historical Society.

Manchester mood drawings

2021

Voor het Sick festival in Manchester maakte ik in 2021 tekeningen van mensen uit vijf verschillende wijken in Greater Manchester.